Recept voor hartige cake met olijf, kip en kaas

Recept voor hartige cake met olijf, kip en kaas

Dit keer geen Matcha recept, maar een heerlijke hartige cake! Heerlijk… Maar lang niet altijd verantwoord.
Gelukkig zitten in deze cake enkel nutriëntrijke ingrediënten. Dit maakt hem de cake natuurlijk nog lekkerder! Als snack, lunch of ….

BENODIGDHEDEN
• Mixer of garde
• Cakevorm (ik heb er een van 26cm)

INGREDIËNTEN HARTIGE CAKE
• 3 eieren
• 150 gr meel (ik heb speltmeel gebruikt)
• 4 gr bakingsoda
• 100 gr koolzaadolie
• 125 ml Skyr
• 100 gr geraspte kaas (ik heb geitenkaas gebruikt)
• 200 gr gerookte kip
• 75 gr olijven
• 2 snufjes peper
• Snufje zout

BEREIDINGSWIJZE HARTIGE CAKE
• Verwarm de oven voor op 180 graden
• Mix de eieren in een kom luchtig én voeg hier de peper en het zout aan toe
• Roer in een andere kom het meel en de bakingsoda door elkaar
• Mix beide met elkaar tot een egaal (dik) beslag
• Roer de Skyr door de koolzaadolie
• Voeg dit toe aan het beslag en mix het met elkaar
• Snijd de gerookte kipfilet en olijven in kleine blokjes of repen
• Rasp de kaas
• Schep deze hartige ingrediënten door het beslag
• Schep het beslag in een cakevorm
• Zet de cake voor 45 min in de voorverwarmde oven van 180 gr
• Prik na 45 min met een saté prikker in de cake om te controleren of de binnenkant gaar is
Geniet!